Denne tar deg tilbake til startsiden
   Startsiden
   Hovedsider:
   Å bli gravid
   Å være gravid
   Å ha barn
   Alfabetisk
   oversikt over
   alle temaene
   på Ventenett.
   Diverse temaer:
   Eggløsning
   Graviditetstegn
   Gutt/jente
   40 uker
   Legekontroller
   Ultralyd
   Fødselshåndbok
   Historier
   Ultralydsbilder
   Artikler
   Tips
   Personlig:
   Min Dagbok
   Mitt Helsekort
   Om siden
   Send mail

Et svangerskap er beregnet til 9 måneder, eller sagt på en annen måte 40 uker. For noen vil et svangerskap være kortere og for andre lengre. For noen vil det kunne virke som flere år fordi de ikke blir gravid med det samme, mens det for andre faktisk kan dreie seg om flere år.
En menssyklus er vanligvis på 28 dager og fjorten dager før mensen dukker opp er det en eggløsning. Det er 365 dager i et år, dvs. at man rundt regnet har 13 eggløsninger i året. 13 muligheter til å bli gravid. Da er det viktig å vite når eggløsningen inntreffer. Det er flere måter å finne ut når man har eggløsning på.
Det sies at ca. x% blir gravide innen x, og ca. x% innen x, men det er ikke alle som klarer å bli gravide på egenhånd. Det finnes hjelp å få. Det kan dukke opp ord og uttrykk du ikke har hørt om før. Når man selv er i den situasjonen at man trenger hjelp er det fint å kunne lese om andres erfaringer.

 

Nyheter
 

 
Etterlysning:
Ventenett trenger DEG som er gravid til å skrive om hvordan det er.
Få tanker og bekymringer ned på "papiret" og send de til Ventenett.

 


Endelig er man blitt gravid. Utallige spørsmål dukker opp, og man ønsker å vite mest mulig. I uke 8-12 er det vanlig å begynne på rekken av legekontroller som fyller svangerskapet.Tips om hvordan man kurerer halsbrann og hva som skal til for å sette igang en fødsel er kjekt å få med seg. Hva skal man pakke i sykehusbagen? Hva trenger barnet av utstyr? Det er mye å lure på!
I løpet av 40 uker utvikler barnet seg fra å være et embryo, til et foster og til å bli en liten gutt eller jente. I uke 17-19 er det vanlig å bli sendt til på ultralydsundersøkelse. Mot slutten er det lov til å bli litt utålmodig. Det er også vanlig at man blir litt usikker på hva som venter under fødselen. Fødselshistorer finnes det mange av, og felles for de alle er at alle er unike.

Ventetiden er over. Det lille underet man har ventet på har kommet. Noen barn vil ikke vente til den fastsatte termindatoen og kommer for tidlig. Den første tiden er du den viktigste forutsetningen for at barnet skal ha det bra. Det er ikke alle som får til å amme - iallefall ikke med en gang. Nå som man har en liten som vil bli vugget i søvn og bli kjent med stemmene deres er det kanskje på tide å friske opp i barnesangene?
Etterhvert skal barnet ha grøt og middag. Hvorfor ikke lage mat selv?
En kort oversikt over de vanligste barnesykdommene gjør det lettere å finne ut hva som er i gjære.


Spis Folat!
Folsyre bør tas fra man bestemmer seg for å bli gravid til ca uke 14 i svangerskapet. Folsyre/Folat er et B-vitamin som kan være med å forebygge nevralrørdefekter, ryggmargsbrokk, hos fosteret. Du får kjøpt det både på Apotek, helsekost og i litt større dagligvarebutikker.
les mer
Andres erfaringer.
Jeg er en jente på 25 år som går under kategorien "prøver". Det har jeg gjort siden 22.juli 2000. Da hadde jeg og min kjære en liten sermoni på badet og pillene ble ofret til O'store søppeldunk!
Les mer
Fødselshistorier.
Fødselen kom faktisk helt overraskende på meg - det høres kanskje litt rart ut etter 8 dager på overtid, men likevel... :) ... Klokken 05.00 på søndags morgen oppdaget jeg blod på papiret.
Les mer
Når barnet kommer for tidlig.
Et svangerskap varer vanligvis i 40 uker, selvom svangerskap med varighet fra 38 til 42 uker regnes som normale svangerskap. Av og til kommer fødselen for tidlig og barnet regnes som prematurt. Kortere opphold i livmoren vil si mindre tid til å forberede seg for livet utenfor morens mage
les mer

BabyGuiden
DoktorOnline
SnartGravid
BarniMagen
Flere linker
Disse sidene er ikke laget som oppslagsverk og kan ikke erstatte et besøk til lege!