Denne tar deg tilbake til startsiden
   Til startsiden
   Hovedsider:
   Å bli gravid
   Å være gravid
   Å ha barn
   Om siden
   Send mail

Det er mange ord og uttrykk som dukker opp når man leser graviditetshitorier. Her er noen av de.

Dersom du lurer på noen eller kan forklare flere - send en mail til minhistorie@ventenett.f2s.com !

Utredning.

Utredning av ufrivillig barnløshet består først og fremst i å undersøke sædkvaliteten, undersøke om kvinnen har eggløsning og om egglederne er åpne eller lukket pga. tidligere betennelse eller endometriose.

Laproskopi.

Undersøkelse av livmor og eggledere. Foregår ved at man fører et kikkertinstrument gjennom ett lite snitt i nedre navlekant og inn i bukhulen. Gjennom dette instrumentet blåser man gass inn i bukhulen slik at bukveggen løfter seg fra innvollene. Man får da en god oversikt over hvordan eggstokker, eggledere og livmor ser ut.

Hormonstimulering.

Modning av flere enn ett egg er nødvendig for å få akseptable resultater ved IVF/ICSI-behandling. Dette gjøres ved hormonstimulering i form av sprøyter, oftest i kombinasjon med nesespray. Iforbindelse med IVF/ICSI er hensikten å slå ut kvinnens egenproduksjon av kjønnshormoner fordi de kan forstyrre den utviklingen som legene, som foretar behandlingen, ønsker å styre selv og fordi kroppens egen hormonproduksjon kan igangsette eggløsningen før legen har "planlagt" det.

Pergotime.

Medisin som setter igang eggløsning.

IVF.

In Vitro Fertilisering. Foregår i følgende trinn:
1. Modning av mange egg (hormonstimulering)
2. Timing av eggløsning
3. Uttak av eggene
4. Preparering av spermiene
5. Befruktning og modning av befruktede egg i laboratoriet
6. Insetting av befruktede egg

ICSI.

Intracytoplasmatisk spermieinjeksjon. ICSI er en spesialvariant av IVF som benyttes der det foreligger svært dårlig sædkvalitet eller der man ved minst to tidligere IVF-forsøk ikke har oppnådd befruktning. Behandlingen er den samme som ved IVF, men her blir sædcellen sprøytet direkte inn i eggcellen.

Når ting tar tid
Spontanabort
IVF/ISCI
Flere linker