Denne tar deg tilbake til startsiden
   Til startsiden
   Hovedsider:
   Å bli gravid
   Å være gravid
   Å ha barn
   Om siden
   Send mail

Termindatoen nærmer seg. Omtrent x% av alle førstegangsfødende føder før termin, x% føder på termin og x% føder over termin. Det er fristende å kanskje gjøre noe for å føde, og det finnes mange råd for å sette igang en fødsel. Dersom man er førstegangsfødende har man ingenting å gå etter - selv om mange hevder at man kan se på morens fødsel hvordan ens egen vil bli. Før fødselen begynner bør man sjekke at man har pakket alt ned i sykehusbag'en.

Det startet med tegning (sporblødning).
Fødselen kom faktisk helt overraskende på meg - det høres kanskje litt rart ut etter 8 dager på overtid, men likevel... :) ... Klokken 05.00 på søndags morgen oppdaget jeg blod på papiret.
Les mer

Søndag 15.08.99 endte med rier.
Jeg var noen dager på overtid, og ble heltent av at det endelig var i gang! Så glad og nervøs var jeg at å sove, nei det kom ikke på tale.
Les mer

Gikk 10 og 11 dager over tiden.
Fødsel nr.1 : Våknet tidlig på morgenen og kjente litt verk i ryggen. "Skjønte" at fødselen var i gang.
Fødsel nr 2: Begynte også med litt ryggvondt 11 dager over terminen.
Les mer

Jeg syns at trusen er våt.
Klokken 03.00 på natta våkner jeg og snur meg, det klør litt og syns at trusen er våt, hmm tenker jeg og skal til og sovne. Men plutselig er jeg lys våken, går på do og det renner litt nedover lårene.
Les mer

Gikk 12 dager over tiden.
Her er historien om hvordan jeg kom inn i denne verdenen utenfor mammas deilige, lune mage. Ja, jeg likte meg så godt der at jeg ville være i magen 12 dager ekstra.
Les mer

Det første "skikkelige" tegnet var svake rier.
Lille Lea (som pia heter) meldte sin ankomst leeenge før dagen hun faktisk kom. Det var mange falske alarmer, kynnere og bomturer til føden :o) Det første "skikkelige" tegnet var svake rier som kom tirsdag 25 juli.
Les mer

Fødsel nr.1 begynte med rier. Nr.2 med 6 cm åpning!
Fødsel nr. 1 begynte med rier med 10 min. imellom. Var ganske vondt med en gang, mens fødsel nr.2 var helt annerledes. Jeg dro opp på sykehuset for jeg lurte på om jeg kunne ha lekket noe fostervann.
Les mer

Klokka ett om morgenen 13. juni skulle jeg sove...
...men fikk "kynnere".... som ikke gav seg. Klokken fire våknet samboeren av at jeg løp som en "sinnsyk" mellom badet, stua og soverommet hver gang disse "kynnerene" kom.
Les mer

Hadde vondt i ryggen.
Våknet klokka 06 om morgenen 8/8. Hadde vondt i ryggen, men trodde det var bekkenløsninga som jeg hadde vært sykemeldt i flere mnd for.
Les mer

2-3 cm åpning i minst et par uker.
Jeg hadde hatt 2-3 cm åpning i minst et par uker, hadde passert terminen. Alt tydet på at det kom til å bli en stor unge, hadde derfor blitt fulgt opp med UL og CTG i flere uker før fødselen.
Les mer

Hadde gått 16 dager over tiden...
...og var temmelig drittlei. Så jeg ble med et par venninner på shopping, og etterpå gikk jeg hele veien hjem.
Les mer

Den fjerde natten var kroppen helt toppers.
Jeg hadde i flere kvelder, dvs 3 stk følt meg veldig rar. Verket i ryggen og hadde litt kynnere. Hver kveld når jeg la meg tenkte jeg : NÅ skjer det, resultat, veeeldig lite søvn noen netter.
Les mer

"Jakten på et sted å føde".
Tre dager før termin fikk jeg relativt kraftige og regelmessige kynnere, og slimproppen startet å gå cirka klokka 01.
Les mer

Legen synes hun var blitt så stor at han ville vi skulle ta et keisersnitt.
Det var meningen jeg skulle få baby den 18 mars, men dagene gikk og magen var der fortsatt.
Les merLes mer

Tegning
Rieaktivitet
Ryggverk x2
Vannavgang
Overtid
Svake rier
Rier/åpning x2
"Kynnere"
Ryggvondt
Åpning
Overtid
Magekrampe
Slimpropp
Keisersnitt
Kommer
Kommer